ארנב כירסם ספר תורה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 07/11/23 23:13 כג בחשון התשפד

שאלה

שלום, אני הרגע השארתי את הארנב שלי לטייל בחדר ויצאתי לשירותים, לא החזרתי אותו לכלוב כי חזרתי מהר ולא חשבתי שהוא יעשה משהו, כשחזרתי לחדר אני ראיתי את הארנב על השולחן ואמרתי "הקדוש ברוך הוא יהי רצון מלפניך שהארנב לא כירסם לי את הדברים על השולחן" בכמה שניות הראשונות הכל היה נראה בסדר אבל כשהסתכלתי מקרוב יותר ראיתי את התיקון קוראים שלי נפול על השולחן וכשהסתכלתי עליו, הוא כירסם חלק מהכריחה וקצת מהדפים הראשונים (לא פגע בתוכן הספר רק מהקצבות של הדפים) ושאלתי את עצמי האם זה אומר משהו?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

זה אומר שיש לשמור היטב את הארנב, וללמוד היטב דיני כבוד התורה ולומדיה, ללמוד מתי יש לגנוז ספרים ומאמרים , ולהתוודות לפני הקב"ה ולקבל על עצמך שלא תשוב לזה החטא. בודאי שצדקה תמיד מועילה.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ