היתר עסקה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 08/11/23 07:56 כד בחשון התשפד

שאלה

שלום הרב. יש לי חשבון בנק בו אני מקבל כסף מהוריי (עוד בגיל בו הם מכלכלים אותי) ומשתמש בו לצרכים שונים. לפעמים אני שוכח לבקש מההורים להעביר אליי כסף בזמן ולכן נוצר לפעמים מצב שאני במינוס והבנק לוקח סכום קטן של ריבית עד שאני מקבל מהורי את הכסף. האם המצב הזה מותר על פי ההלכה בנוגע לריבית? האם הבנקים בישראל מנוהלים לפי ההלכה בנוגע ל'היתר עסקה' או שעליי לברר זאת? ואם לברר, מה בדיוק עליי לברר? תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

רוב מוחלט של הבנקים, אם לא כולם, חתומים על ניהול לפי היתר עיסקא.

אמנם, הדבר אינו מונע את החובה להישמר מן המינוס, שכן ביסודו של דבר לא מדובר על "עיסקא" כאשר מדובר במינוס בנושאי צריכה, ובכלל - היתר העיסקא הזה אינו מושלם.

לצערי - אף אני לא מקפיד על כך מספיק, בשל רשלנות בטיפול בכספים, וצריך להתקדם בנושא זה.

כל טוב