גזל

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 10/11/23 10:30 כו בחשון התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב.

קיבלתי מהבית ספר שלי מחשב בהשאלה לצורך למידה וההסכם היה שיתנו לי אותו עד כיתה יב ובסוף שנת יב צריך להחזיר אותו.

עבר זמן מסוף שנת יב ושכחתי מהמחשב והוא אצלי בבית והבית ספר לא דרש להחזיר אותו ואני לא יודע מה לעשות כי מצד ראשון אני חושש שאם לא אחזיר זה יהיה גזל ומצד שני מפחד שאם אצור קשר יחשבו שבכוונה לא החזרתי וזה יפגע בשם שלי.

מה עליי לעשות?

והאם אם אני לא אחזיר זה באמת גזל?

תודה מראש.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

כשאדם עושה מעשה טוב הוא לא צריך לחשוש. אפשר להתקשר לבית הספר ולשאול האם הם רוצים את המחשב. ואם יאמרו שכן עליך להחזיר.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ