אני רוצה ללמוד תורה ואני צריכה עזרה בכיוון שלי

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 06/11/23 12:22 כב בחשון התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב, אני רוצה ללמוד תורה ורציתי לדעת מה זה לימוד משנה? ראיתי שיש שם לימוד של קידושין,סדר טהרות ועוד נושאים ומצאתי שיש שם דברים שמדברים על אישה ואני רוצה בעיקר ללמוד דברים שמיועדים לאישה כך שחשבתי שזה מתאים לי אך אני רוצה לדעת מה זה באמת לימוד משנה , ואצרף לשאלה שראיתי שיש שם "מסכת סוטה" ואני רוצה לדעת מה זה אומר?

והאם יש ספר לימוד שמכיל בעיקר דברים עבור האישה ועל הטהורות שלה והשמירה עם תוכן מהתנ"ך?

תודה

תשובה

שלום

המשנה זה חיבור יסודי ובסיסי בתורה שבעל פה שחובר ע"י רבי יהודה הנשיא לפני כאלף ושמונה מאות שנה.

את יכולה ללמוד אם את רוצה, אבל חשוב לדעת שאישה לא מחויבת במצוות לימוד תורה מצד עצמה.

מה שכן היא מחויבת זה לימוד הלכה, בכל ההלכות שנוגעות אליה. ולימוד מוסר, אמונה ויראת ה’, כיון שהיא חייבת בעבודת ה’ ובמצוות האמונה.

מסכת סוטה עוסקת בדינים שמופיעים בתורה בפרשת נשא, במקרים שבהם התערער האמון בין בני הזוג, בגלל האפשרות שלאישה היה קשר עם גבר זר.

בספרי התנך אין סיפור מסוים שעוסק דווקא בנשים.

יש ספרי הלכה שעוסקים במצוות בכלל וגם באופן נקודתי בהלכות שקשורות לנשים ובהלכות טהרה.

כל טוב ובהצלחה