החלפת שם לפעוטה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 05/11/23 10:55 כא בחשון התשפד

שאלה

שלום רב

הבת שלי חגגה יומולדת 3 ולפנות בוקר של יום שבת האחרון היא דיברה איתי מתוך חלום - היא בכתה אמא השם שלי לא טוב שאלתי מה השם שלך והיא ענתה לי את שמה - אדל היא אמרה עוד צריך להחליף אותו .

מאחר ומדובר בפעוטה היא לא מבינה כלל מה אמרה ולמה ואני סבורה שזה הנשמה שלה דיברה . תוכלו לייעץ לי למי לפנות בנושא ?

האם להוסיף אות האם להתייחס למלמול הזה ?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אין מושג של שם לא טוב, יתכן שיש בעיות אחרות של שמירת תורה ומצוות, והן מתבטאות בשם, אבל "שם" בפני עצמו איננו רע, אלא אם כן זה שם של רשעים וכדו', וכאן אין זה שם של רשעים, אמנם אין זה שם עברי אבל בודאי לא שייך לרשעים. על כן כדאי לבדוק את הדברים בבית, תפילות, תורה, מזוזות, צניעות וכו'.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ