להתפלל באופן חד פעמי

חדשות כיפה הרב דוד לוי 05/12/23 04:43 כב בכסלו התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב

לפני הכל אני שולח חיזוקים ובימים כאילו ואני מודה מראש על המענה

יש לי שאלה בנוגע לנושא מאוד רגיש בימים האחרונים

לצערינו בזמן מלחמה נהרגים לנו חיילים ורציתי לשאול האם אפשר לקרוא מזמורי תהילים לעילוי נשמתם?להזכיר את שמותם באופן ספציפי

אני שואל כי לפי מה שהבנתי אם קוראים מזמורי תהילים לעילוי נשמת מישהו צריך לעשות את זה באופן תמידי למשך יב חודשים ופה מדובר בחיילים,חיילים שמעולם לא הכרתי

השאלה הזאת מאוד חשובה עבורי וכל העניין הזה חדש מאוד עבורי

תודה מראש

תשובה

שלום לך

זו הדרך הנכונה להצליח במלחמה, מי שאינו מגוייס עליו להתחזק בתפילה.

אני חושב שלפני התפילה לעילוי נשמתם הנמצאת במדרגות מאד גבוהות נכון להתפלל להצלחת הלוחמים במשימתם, ולהצלחת ראש הממשלה והשרים בעמידתם התקיפה לכיבוש האויב.

לשאלתך -

אתה יכול לקרוא מזמורי תהילים לעילוי נשמתם.

אין שום חובה לקרוא במשך זמן כזה או אחר - אפילו פעם אחת מזמור אחד - זה מצוין ולא מחייב לעשות זאת פעם נוספת.

בברכה ובהצלחה דוד לוי

בהצלחה דוד לוי