דחיית מועד חתונה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 01/11/23 09:59 יז בחשון התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני קצין שמבצע תפקיד בחו"ל. הכרתי פה את אשתי לעתיד(אמריקאית יהודיה) ותכננו להתחתן בארץ ב28.2.

בגלל המצב בארץ, מצב הטיסות הלא ידוע, מצב המלחמה הלא ידוע והיכולת של המשפחות משני הצדדים להגיע במצב כזה של אי ודאות אנחנו שוקלים לדחות את החתונה לקיץ(בתקווה שתיגמר המלחמה) כי מבחינת שנינו חשוב מאוד לקיימה דווקא בארץ.

חשוב לציין שאם נחליט לקיימה בתאריך זה יקרה בחו"ל וייתכן ואפילו המשפחות מהארץ, כולל ההורים שלי ואחי, לא יוכלו להגיע בכלל כך שזה חלק מהשיקולים.

אשמח לדעת מה הרב חושב לגבי דחיה שכזו.

האם יש איסור מפורש לדחות או שזה יותר מנהג?

תשובה

שלום וברכה

ראשית, שתזכו להקים את ביתכם במהרה ובשמחה.

אין כל איסור לדחות חתונה. אם הדברים לא מסתדרים אזי דוחים אותה.

זו התשובה ההלכתית.

עצה: לנסות כמה שיותר לא לדחות, או למצער - להמתין ככל שניתן, ורק אחרי שיתברר שבוודאי אי אפשר - אז לדחות.

ולוותר על כל המסביב. אם אפשר לקיים עם כל המשפחה חתונה צנועה - עדיף על דחייה.

וכן על זה הדרך.

כאמור, מותר לדחות.

כל טוב ושמחה גדולה