חצי שקל בנעל- שליח מצווה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 30/10/23 16:06 טו בחשון התשפד

שאלה

‏שלום כבוד הרב

‏רציתי לשאול

שמעתי שאם לוקחים מטבע או שתיים ושמים בנעליים של הצבא- אם אני אומרת שאני אשים אותם אחרי המלחמה בצדקה זה מספיק? ‏עכשיו השאלה אם צריך למנות שליח מצווה שיגיד לי לשים את זה בצדקה או שאני יכולה לשים את זה בעצמי ולהגיד בפה שאני שליחה ואשים את זה בצדקה אחרי המלחמה?

והאם יש נוסח מסויים שעדיף להגיד?

ובמידה ומישהו צריך למנות אותי שליחה, צריך שיהיה זר? חבר? משפחה?

מחכה לתשובתך

תודה

תשובה

שלום

אגיד לך את האמת שאני לא מבין את העצה הזאת.

א. איך אפשר להשוות מצווה של צדקה של חצי שקל לכך שחייל מוכן למסור את הנפש על המצוות הכי חשובות בתורה - עזרת ישראל מיד צר (כדאי לעיין בספר פלא יועץ, בערך’הצלה’, על המעלה העצומה של מי שמוסרים עצמם על הצלת הכלל, שאף הגדולים ביותר לא זוכים לה), כיבוש הארץ והסרת חילול השם הנורא שקרה פה בשמחת תורה?

ב. אם אדם רוצה מצוות לזכותו, אז נראה לי יותר נכון שיעשה אותם בפועל, ולא שיעשה טריקים כאלה של מטבע בנעל.

ג. מה נאמר אם מישהו כזה כן ייפגע? איזה משבר זה ייצור?

לכן עצתי היא שכל אדם, ובפרט חיילים, יעשו את כל מה שהם יכולים למען עם ישראל ולמען הניצחון על אויבינו, ויחזקו את כל הסובבים אותם בגבורה ובאמונה, ובתפקיד הגדול שיש לנו כעם הנבחר, שהמלחמה הזאת היא חלק מהותי ממנו.

בהצלחה רבה