נפגעת אונס

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 30/10/23 08:55 טו בחשון התשפד

שאלה

עברתי אונס.

אני לעצמי לא מרגישה שום צורך להתלונן על האנס.

לא רוצה לדפוק לו את החיים ומאמינה שהוא יכול לחזור בתשובה..

אולי אני תמימה אולי פטתית, לא אכפת לי.

ככה אני מרגישה.

השאלה, האם יש עלי חובה הלכתית או מוסרית להגיש תלונה?

שלא ימשיך ממני ח"ו לבנות אחרות, או פשוט בשם הצדק שצריך אולי להתרחש באמצעות מערכת המשפט..

רק אוסיף, שלעשות צעד כזה דורש המון כוחות נפש ויכול אפילו לפגוע..

ממה שהבנתי על איך שהליכים כאלה עובדים במדינה, זה לא הכי סימפתי.

אם ישבזה מחויבות שלי אעשה אתזה. אבל אם לא אז אעדיף להימנע.

תשובה

שלום וברכה

לפני כל דבר אחר –

אני מבקש להיות שותף בכאב ובפגיעה, ברצון לקום ולהתחדש, ובתקווה שהצלקות הקשות יעיבו פחות ופחות על חייך.

השאלה שאת שואלת היא עדינה מאוד מאוד ורגישה מאוד מאוד.

נקודת המוצא היא שהבחירה היא בידייך. אין דבר מה שניתן לומר עליו שחייבים לעשות.

שאת רשאית לעשות את מה שטוב לך.

ואם יש ביכולתך להרחיב את ההתייחסות, ולעשות גם למען אפשרות של נפגעות עתידיות – זו זכות גדולה. אין ספק שנדרשים לכך כוחות נפש עצומים. מאידך גיסא, זו זכות גדולה מאוד להגן על אחרות מפני מה שאת עברת. אולי כדאי לפנות לפורום תקנה, שעוסק בסוגיות אלה יום ולילה, ומאפשר פעמים רבות את מה שמערכת המשפט אינה מסוגלת לעשות, ולפעול מכוחן של נפגעות שאינן מוכנות להתלונן למערכת הרשמית.

אל תכניסי למערכת השיקולים את מה שטוב לאנס. לא לגבי "לדפוק לו את החיים", ולא על בסיס הנחה שהוא יחזור בתשובה. השיקולים הם טובתך וטובת נפגעות אחרות בלבד. הוא לא ראוי לשיקולים אלה, כיוון שהוא לא עשה למענם דבר.

אם לא קבלת תשובה לשאלתך – אנא חזרי.

כל טוב ואופק חדש