שבת

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 30/10/23 13:23 טו בחשון התשפד

שאלה

כבוד הרב יש לי כמה שאלות

1. זה נכון שבשבת אסור לחתוך נייר טואלט חברים שלי היום אמרו לי שאסור ורציתי לבדוק באינטרנט ריאתי שרצוי שלא אבל יש איזה דרך אבל לא ממש הבנתי

2. בנושא של זרע לבטלה אתה כתבת לי שאני לא יכול ישר לשמור 40 יום אך כמו שאמרת הצלחתי שבוע פלוס אבל היום ואתמול יצא לי ממש קצת זרע אבל בטעות ( בשני המקרים התחרטתי לקראת הסוף) עכשיו השאלה שלי אני יודע שיש מוסג שנקרא "כזית" מה המשעמות שלו זה תופס במקרה הזה גם פשוט כל פעם שאני נופל אפילו ככה קצת זה הורג אותי פשוט אני נכנס לדיכאון ולעצבים וקשה לי כל היום לפעול זה ממש חשוב לי להצליח אבל אני יודע שהשם לא כועס אבל אני כועס על עצמי אני לא מצליח להבין מה כזה קשה בזה אבל איכשהו אני תמיד נכשל מה יגרום לי לא לקחת את זה כזה קשה או שאני צריך לקחת את זה ככה בשביל שברוך השם אני יפסיק ליפול

3. מותר לשחק כדורגל בשבת ( בני דודים שלי דתיים שנים והם מקפידים) ממש והם משחקים וגם יש לי חברים שהם דתים אומנם לא הכי מקפדים אבל הם כן משחקים בשבת אבל לאומת זאת ראיתי כאן באתר שאלה דומה והרב אמר שלא אז זה קצת תיסבך אותי.

4. אני כל חיי אוכל כשר אבל אני מתלבט אם להתחיל לאכול גם רק ממסעדות כשרות לרוב אני כן אוכל ממסעדות כשרות ויש לנו גם בבית כלים מופרדים זה כזה נורא אם לא

כובד הרב תודה רבה על זה שאני תמיד עונה לי ככה על השאלות ועוזר לי להתחזק זה ממש מרגש אותי

תשובה

בס"ד

שלום רב,

1. מכינים נייר חתוך מיום שישי או שפותחים לפני שבת חבילת טישו של האף ומשתמשים בתור נייר טואלט.

2. אין בהוצאת זרע מידה מעטה או רבה, הכל אסור.

אבל כבר הסברתי לך לא לכעוס על עצמך. אסור לך לדרוש מעצמך יותר ממה שאתה מסוגל כרגע מפני שאם אתה דורש מעצמך יותר מדי ובסוף נופל, אתה מגיע לדכאון ועצבים. הרבה פעמים בגלל דכאון ועצבים אין כוח לשמור את הברית וככה היצר הרע יכול להמשיך להשפיע...

אם אתה נכשל אחרי כמה ימים של שמירה, תעודד את עצמך על הימים שהצלחת, ותתחיל מחדש בביטחון ובשמחה. על כך נאמר: "שבע יפול צדיק וקם"

3. אם נורא קשה לך בלי כדורגל אפשר לשחק, אבל רק במגרש מרוצף (כמו מגרש כדורסל) לא על דשא ולא על קרקע.

עיין תשובה מפורטת בנושא: https://www.yeshiva.org.il/ask/132394

4. אם אתה אוכל במסעדה לא כשרה אתה לא יכול לומר על עצמך: "אני כל חיי אוכל כשר". האוכל שאתה אוכל במסעדה לא כשרה הוא לא כשר. אם אתה מחליט לאכול כשר זה רק מסעדות כשרות.

תרגיש נעים ונוח לפנות אלי בכל שאלה - אני שמח לעזור לך, לשם כך אני נמצא כאן.