אני עסקתי בעבודה זרה? האם חטאתי?

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 28/10/23 21:10 יג בחשון התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב, אני חייבת תשובה

אני מאוד מתחזקת מאוד.

וחיפשתי בגוגל שאלה "אלוהים עונה לתפילות"

אני יודעת שהוא עונה אני יודעת שהוא ענה לי ואני מודה להשם כל כך

אך כחלק מההתחזקות וחיפוש הגדול אחר התורה שאלתי את זה.

נכנסתי למה שראיתי וראיתי שכתוב את שם השם המלא וראיתי פסוקים שהיה כתוב שהם ממקור התהילים והיה רשום" דוד המלך"

הייתי בטוחה שכל הפסוקים שהיו רשומים הם ממקורות מתוך התורה.

אפילו ראיתי משפט מפרק תהילים שאני קוראת ומכירה,

ואז החלטתי לבדוק מקור ממשפט אחר והתחלתי קצת לחשוד שזה אנשים מדת אחרת שמנסים לעבוד על אנשים

אחרי שראיתי שרשמו על "נס" ממשפחה בספרד ולמה דווקא ספרד? הרי יש שם גויים..ואני מגלה שהמשפט שהיה רשום הוא מדת אחרת (הדת שהמציאו הזו)

והבנתי שקראתי ככל הנראה הרבה משפטים שהם שקר ומדת אחרת ועבודה זרה ואני מרגישה מגעיל

כי מאז כשאני קטנה הייתי נרתעת מדברים של עבודה זרה כשהייתי רואה בחנויות למכירה..

העיניין הוא שהאמנתי במה שקראתי ויכול להיות שהאמנתי בדברי שקר ושל דת אחרת..

אני מרגישה מבואסת כי אני רוצה להיות נאמנה להשם ומרגישה שאני מתביישת לדבר עם השם ולהתפלל אליו עכשיו..

האם חטאתי ועסקתי בעבודה זרה? איך אוכל לתקן את זה? אני פשוט מרגישה כאילו קראתי דברים מספר של דת אחרת וזה מבחינתי גבול.

דתות אחרות באמת עובדים על אנשים ככה?

אשמח לתשובה תודה רבה

תשובה

שלום

אתחיל מהסוף - בוודאי שיש בדתות אחרות, ובפרט בנצרות המיסיונרית, ניסיונות בלתי פוסקים לצרף מאמינים לדת שלהם, ובפרט יהודים, ולשם המטרה הזו כל האמצעים כשרים בעיניהם.

לכן צריך להיזהר כמובן זהירות רבה מכל קשר איתם ועם התכנים המסולפים שלהם.

מבחינת מה שאת קראת, אני לא יודע אם זה נחשב ממש עבירה, כי את חשבת שאת קוראת יהדות.

בכל אופן, החרטה והצער שלך על מה שהיה, יחד עם ההשתדלות להתרחק מהם וללמוד אמונה ממקורות הקודש של היהדות (ואני לא חושב שצריך את גוגל בשביל זה. יש מספיק רבנים, ספרים וגם אתרי תורה ויהדות, ללמוד מהם תורת אמת), זה התיקון האמיתי.

כל טוב ובהצלחה רבה