חלום על תקיעת שופר בזמן מחלמה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 25/10/23 18:25 י בחשון התשפד

שאלה

שלום הרב,

היום בתקופה כל כל קשה ואמוציונאלית שבה נמצאים כל עם ישראל.

היה לי חלום מאוד מעניין שאני אשמח להבין את משמעותו והאם יש קשר למצב שבו אנו שרויים.

חלמתי שאני נמצאת במסעדה שמוכרים בה אוכל חלבי, המתנתי בתור לקפה.

פתאום הגיע לידי אדם דתי, נעמד מול המוכר הוציא מהכיור שהיה מלא במים שופר.

אותו אדם תקע בשופר ופתאום נעמדו לידי כל כך הרבה אנשים שלא היו שם קודם לכן, כולנו החזקנו ידיים והרמנו אותם לכייוון השמיים.

אשמח לדעת מהיא משמעות החלום.

תודה רבה.

עדי

תשובה

שלום

באופן כללי מקובל היום לומר שהחלומות שלנו הם לא סימנים מלמעלה, אלא תוצאה של מחשבות ותת הכרה שיוצאים החוצה בחלום.

נפש האדם היא דבר כל כך מורכב ועמוק, שקשה מאוד לדעת מאיזה חוויות ומחשבות מהעבר הקרוב או הרחוק החלומות וכל פרטיהם נובעים.

נראה הגיוני שהתקופה שאנו מצויים בה ומה שעובר עלינו קשורים לחלום הזה.

חלומות שווא ידברו.

מניח שזה אומר כנראה שהנושא הזה מעסיק אותך במודע או שלא במודע.

כל טוב