יחסים עם הורים

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 23/10/23 23:06 ח בחשון התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב

ראשית אני רוצה להודות על המענה בימים כאילו ועל המענה באופן כללי ושולח חיזוקים בימים כאילו.

יש לי שאלה שקשורה לכיבוד אב ואם.

אני בתהליך חזרה בתשובה ואני מתחיל לייחס חשיבות רבה לכיבוד אב ואם ואני מודה שקשה לי.

לאורך השנים נאלצתי לסבול מלא ריבים בבית ומצבים לא פשוטים ועכשיו שאני בגיל ההתבגרות ובתהליך חזרה בתשובה אני מוצא את עצמי בסיטואציות מורכבות ולא פשוטות בשבילי

אני אתן דוגמה לסיטואציה לא פשוטה:

אני תמיד מנסה לשמור את עצמי כביכול ניטרלי כשהם רבים(ההורים),ולפעמים אבא שלי מגזים עם מה שהוא אומר והוא אומר דברים לא פשוטים על אנשים שקרובים לאמא שלי (לרוב הוא גם מערב את ההורים של אמא שלי שהלכו לעולמם)וכאן אי אפשר להישאר עדיש.

אני מוצא את עצמי אומר לו שיהיה בשקט אבל הוא ממשיך בשלו ומתעלם ממני ובסוף אני מוצא את עצמי מרים את הקול.

אני אתן לך עוד דוגמה:

יש לי חברים שהם לא מוצאי חן בעיני אמא שלי לא כי הם בעייתים חלילה,היא חושבת שהם מדרדרים אותי ושולטים בי למרות שהמצב לא ככה והיא כמעט לא יודעת כלום עלייהם.

אני מוצא את עצמי נאלץ לפגוע בהם פעמים רבות כמו להבריז להם ודברים כאלה ואני תמיד לוקח את זה עליי.

גם אני זוכר לא מזמן שהיא השפילה באופן מכוון לידם

השאלה היא מה עליי לעשות באופן כללי בסיטואציות כאלה?

תודה מראש

תשובה

שלום

כמו שכתבת, זו אכן מצווה חשובה שדורשת השקעה, וזה עוד יותר קריטי כאשר אתה נחשב למייצג הדת והתורה בבית, ובכלל, ברור שכאשר אדם מתקרב לרצון ה’, מן הראוי שהוא יהיה יותר שמח, יותר מאיר פנים וכמובן יותר מכבד הורים.

לגבי הדוגמה הראשונה, אתה לא אמור להיות מעורב במריבות או במתח בין ההורים. זה מאוד לא קל לא להתערב במקרה שתיארת, אבל חשוב להפנים שזה לא התחום שלך. ובטח שלא להעיר להם הערות.

אתה צריך להתאמץ להשקיע בכבוד של שניהם, באווירה הטובה בבית, עד כמה שידך מגעת.

לגבי הדוגמה השנייה, אתה לא חייב לבחור חברים לפי רצונך של אמא שלך. אבל נראה לי שכדאי לנסות, בזמן של נחת, לדבר איתה על זה. גם כדי להקשיב לה באמת וגם כדי לנסות להסביר את עמדתך.

בהנחה שאתם נשארים באותן עמדות, אני מציע שתתאמץ לא להבליט בבית את הקשר איתם, גם פחות לדבר על זה וגם שהם לא יגיעו הביתה.

לפעמים שווה לוותר על אירוע מסוים עם החברים בשביל האווירה הטובה בבית, גם אם אין חובה לעשות זאת.

ובוודאי שלא טוב להיכנס עם אמא לוויכוחים על זה. פשוט להקשיב בכבוד.

מקווה שהכיוון הזה מסייע

בע"ה בזכות ההתקרבות שלך והמאמץ לכבד הורים, תזכה להרבות שלום וטוב בבית

בהצלחה