אור מקרר בשבת.

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 22/10/23 17:49 ז בחשון התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב.צהריים טובים .

יש לנו במקרר אור שנדלק ברגע שפותחים את המקרר. ובדקתי וככל הנראה שאין מתג שיכבה את

הדלקת האור ( חיפשתי ואם יש אז כנראה שהוא מאוחרי המקרר והמקרר צמוד ממש בתוך הקיר אז זה בעייתי להזיז אותו.) אז אנחנו שמים דף שצבוע בשחור על האור וככה לא רואים כשנדלק האור בשבת (אבל הדף שצבוע בשחור נמצא גם בכל שאר ימות השבוע, כלומר הוא לא רק לשבת…אנחנו לא שמים אותו רק ביום שישי לפני שבת) מה צריך לעשות? האם זה בסדר שאנחנו שמים דף שחור? האם זה מותר וזה לא נחשב חילול שבת? ואם זה כן נחשב חילול השבת .מה לעשות כדי שזה לא ייחשב חילול שבת? ואיך בודקים עם יש מתג לכיבוי האור? תודה רבה רבה רבה על זמנך מעריכה המון המון! המשך יום טוב.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

איסור הדלקת אור בשבת הוא איסור עצמי לא משנה אם רואים ונהנים מהאור או רק הדליקו. לכן נראה שהנייר השחור לא מועיל, אולי זה מראה שאתם לא רוצים את ההדלקה הזאת, אבל זו סברא קשה. על כן הנכון לגרום שלא ידלק האור (לפעמים אפשר להוציא את הנורה כל השבוע כך שלא תהיה בעיה. כמו כן יש אפשרות להתקין במקרר שעון שבת שיגרום שיהיו שעות פתיחה מסוימות שבהן המקרר לא יעבוד כלל וממילא לא ידלק אור (זה קצת קשה). כמו כן כדאי לבקש מחשמלאי שהוא מתעסק במקררים שיבוא ויתן עצה כיצד להתגבר על בעיה זו.

חזקו ואמצו

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ