פתיחה וסגירה של מאכל עם סלוטייפ עליו בשבת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 24/10/23 18:14 ט בחשון התשפד

שאלה

בקטניות של חברת "סוגת" יש סלוטייפ שבא עם האריזה. כך שאחרי שפותחים ומוציאים חלק, מגלגלים את האריזה וסוגרים עם הסלוטייפ עד לפתיחה וסגירה הבאה וכן הלאה. אני לקחתי את הרעיון לעוד דברים כמו למשל שקיות עם חטיפים או גרעינים או חלווה ועוד שאני אוכל חלק ואז מגלגל וסוגר עם סלוטייפ או נייר דבק לבן (מסקינג טייפ) עד לפעם הבאה שאני לוקח חלק מהשקית.

השאלה היא האם בשבת אני יכול לפתוח שקית כזאת של איזה דבר מאכל, כלומר להרים את הסלוטייפ, לקחת קצת מהשקית, ואז לגלגל שוב ולסגור עם הסלוטייפ, או שיש בעיה כלשהי? תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

יש סיבות רבות להתיר את הדבר, ובעיקר לאור העובדה שמלכתחילה הוא נועד לפתיחה וסגירה, ואינו מהווה הדבקה בעלת משמעות.

יש אוסרים, אולם כאמור - סיבות ההיתר חזקות.

כמו נעליים עם סקוטצ' (זה לא בדיוק אותו הדבר אולם יש קשר).

כל טוב