פחד ממות..

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 22/10/23 17:41 ז בחשון התשפד

שאלה

שלום הרב ,

אני מרגישה פחד מהמוות, קראתי על זה וגם שמעתי שמי שמרגיש ככה זה כי הנשמה שלו מנסה לרמוז לו שהסוף קרב חס וחלילה..

כתוצאה מהפחד אני מרגישה שחס וחלילה משהו רע עומד לקרות לי בכל רגע נתון, המצב של המדינה לא פשוט יש מלחמה אני שומעת על מאות הרוגים ובנוסף לצערי הייתי בלוויה של חבר קרוב , אני מנסה לחזק את האמונה שלי כי פחד הוא תוצאה של חוסר באמונה ואני באמת משתדלת אבל עדיין לא עוזבת אותי המחשבה שכל החיים שלי מתישהו יגמרו ותשאר רק הנשמה שלי זה מפחיד אותי לחשוב על זה. זה בגלל שאני בחרדה ופחדים מהמלחמה וזה דבר טבעי והגיוני לחשוב? או שבאמת משהו יקרה חס וחלילה? אני כל הזמן במחשבה הזאת ויודעת שמחשבה יוצרת מציאות ולא רוצה להביא את עצמי למקום הזה חס וחלילה על ידי המחשבות שלי. מה אפשר לעשות ?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אולי כדאי שתעברי על ספר איוב, עם פרשן שמסביר בלשון קלה את הספר (למשל: איוב כמו שהוא לר. מרגליות וכדו') יש שם ברור על העונש והשכר. כמו כן גם לעבור על ספר קוהלת עם פרשן עממי.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ