חזרה בתשובה - זה באמת פועל?

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 21/10/23 21:38 ו בחשון התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני בעל תשובה,

ביום חמישי בערב ראיתי שיעור תורה ובשיעור תורה הזה כבוד הרב דיבר על רבנים שאומרים שאם אתה חוזר בתשובה מאהבה כל עוונתיך נהפכות לזכויות ואם זה מפחד אז לשגגות, והוא אמר שזה לא נכון , והם נותנים ליטוף בלחי אבל סכין בגב הוא אמר שעל כל עבירה יש תיקון מיוחד שאם לא תתקן זה לא ימחל לך, ועוד הרבה דברים מפחידים הוא אמר.

ואחרי שסיימתי לראות,

וגם במהלך הצפייה נכנסתי לייאוש טוטאלי ולמחשבות של האם יש לי תקנה?

יש לי בכלל מחילה?

זה שווה מה שאני עושה?

כי לפי מסקנתי ממה שהרב אמר בשיעור - התשובה היא לא.

ולא משנה מה אני אעשה עד שאני לא אתקן את החטאים שלי, אין לי מחילה.

ואני לא נולדתי חרדי, אלא למשפחה חילונית-״מסורתית״ לא באמת ידעתי שיש אלוקים ולא ידעתי מה זה חטא עד שבאמת חקרתי את נושא הדת למשך כמה חודשים ואחרי זה חזרתי בתשובה ברוך השם וזה היה תהליך עם הרבה קשיים ועדיין יש קשיים מהמשפחה נתקתי קשר עם כל הסביבה שלי עם התרבות הרעה שלהם, דוד שלי סוג של ניתק איתי קשר מהרגע שחזרתי בתשובה החלפתי לטלפון כשר ושברתי את האייפון 13 שהיה לי( אני רושם את השאלה מהטלפון של אבא שלי) ועוד, ולפי כבוד הרב כל מה שאני עושה למען השם יתברך זה לא שווה כלום, כי החטאים לא ימחלו עד שאני לא אעשה תיקונים כמו ״גלגול בשלג״ ועוד הרבה, ולמה?

כי לא נולדתי חרדי?

כי לא לימדו אותי לא לחטוא?

ואני לא מבין, מה זה אשמתי שלא נולדתי חרדי? שלא ידעתי מה טוב ומה רע? מה אסור ומה מותר,

שחייתי כמו בהמה בלי מעצורים שרק חוטא ועוד, שהשם ירחם.

עד שעצרתי את כל חיי הבהמתיות שלי חקרתי ושאלתי על אלוקים, וברגע שהבנתי וגיליתי את האמת מיד חזרתי בתשובה.

כבוד הרב, מיום חמישי עד עכשיו אני בעצבות מוחלטת,

בחמישי בערב בכיתי את חיי בלילה בשיחה עם השם יתברך, גם בשישי בערב וגם בשבת בבוקר

יש לי כל כך הרבה שאלות מהשיעור תורה הזה והשאלה הרשמית שלי היא - אין לי תקנה? הרב אני רושם את זה ובוכה אני לא יודע מה לעשות בשביל שהשם יסלח לי, אני לא יודע.

וגם איך יצא לי לעשות את התיקונים שהוא אמר? ללכת ללמוד בישיבה הוריי לא מסכימים לי אז ללכת לעשות את הדברים האלו?.. איך!?

לפי מה שהבנתי מכבוד הרב חטאת תקבל עונש!

אתה מוסר נפש למען השם יתברך? נו בסדר, מי ישמע..

תשובה

שלום

אני לא יודע מי הרב ששמעת, אבל מה שאתה מצטט זה שקר גמור. זה לא תורה.

התשובה מתקנת הכל. זה כלל בסיסי ויסודי במהות היהדות.

נפסק להלכה שאם אדם רוצה לקדש אישה והוא עושה תנאי שהיא מקודשת רק אם הוא צדיק, אז אפילו אם אנחנו מכירים אותו כרשע גמור, היא מקודשת מספק, כי אולי הוא הרהר בתשובה. כלומר, אם היינו יודעים בוודאות שהוא הרהר בתשובה הוא נחשב צדיק,למרות כל מה שאנחנו יודעים עליו.

אפילו הרהור תשובה הוא תשובה.

תלמד בבקשה את פרק י"ח בספר יחזקאל, החל מפס’ כ"א, ותראה מה כוחה של התשובה.

תלמד בבקשה בהקדם הלכות תשובה לרמב"ם. זה חשוב מאוד. תראה שם בסוף פרק ג’ ובסוף פרק ד’ שהתשובה יכולה לתקן את העבירות הכי חמורות שיש.

חז"ל אומרים שמי שעובר עבירה ומתבייש בה מוחלין את כל עוונותיו.

זה האמת המוחלטת.

זה נכון שיש עבירות שלכפרה ולניקוי שלהם נצרכים עוד דברים, כמו יום כיפור או ייסורים, אבל זה לא קשור לזה שברגע שהאדם עשה תשובה הוא כבר נחשב צדיק.

בכל אופן, כל זה לא נוגע בכלל אליך.

מה שאתה עשית לפני התשובה שלך היה אפילו לא בגדר שוגג, אלא בגדר אונס, כי כמו שכתבת, לא הכרת כלום. זה נקרא ’תינוק שנשבה’.

בנוסף, התיקון והתשובה שעשית כמו שתיארת, הם כל כך גדולים ונפלאים ומתוקים לפני ה’, שבכוחם לתקן את כל העבירות. הלוואי שהייתי זוכה למדרגתך.

צר לי שהיית בצער ביומיים וחצי האלה, אבל גם הצער הזה הוא יקר מאוד בעיני ה’.

אבל חלילה חלילה לך מלהיות בדיכאון או בייאוש. דיכאון וייאוש זה נשק חזק מאוד של היצר הרע, וחלילה מלהיכנע לו.

מוטל עליך להתחזק בשמחה. לשמוח מאוד במה שזכית לו ולהמשיך להתקדם בעבודת ה’ בשמחה.

אני מציע להפסיק לשמוע שיעורים מהרב הזה, ולמצוא רק שיעורים מרבנים שגורמים לך התחזקות והתקדמות בשמחה.

מוזמן לכתוב שוב את כל השאלות שעלו לך מהשיעור הזה ושאלות נוספות.

בהצלחה רבה ותזכור תמיד שאתה יהלום יקר שהקב"ה מתפאר בו

שבוע טוב