ה קורא מחשבות

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 20/10/23 07:28 ה בחשון התשפד

שאלה

למה אומרים דווקה ביום הכיפורים שהשם קורא מחשבות הוא לא קורא כל הזמן?

מעציב אותי כי אני תמיד מנסה לזכך את המחשבות ולהיות שלמה ותמימה לכבוד בורא עולם ואין סיכוי שהוא לא יודע הרי הוא כל יכול הוא הכל הוא הטוב זה לא מסתדר לי

תשובה

שלום

אינני יודע מהיכן הבנת שדווקא ביום כיפור הקב"ה קורא מחשבות.

אכן, כמו שכתבת, תמיד הכל גלוי לפניו, כולל מחשבותינו, כמו שכתוב למשל: "אֲנִי ד' חֹקֵר לֵב בֹּחֵן כְּלָיוֹת וְלָתֵת לְאִישׁ כִּדְרָכָיו כִּפְרִי מַעֲלָלָיו", ועוד פסוקים. וכמו שאנחנו אומרים למשל בשיר של יום רביעי: "ד' יודע מחשבות אדם".

אולי מה שהתכוונת זה שהדבר יותר מודגש בתפילות הימים הנוראים, אבל זה בגלל נושא התשובה שיותר מודגש בהם.

אשרייך על התאמצותך לעבוד את ד' בכל ליבך, ואפילו בטהרת מחשבותייך. זה יקר מאוד בעיני ד'.

כל טוב ובשורות טובות