טהרה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 21/10/23 22:54 ו בחשון התשפד

שאלה

היי זה ישמע קצת אבל אני לאחרונה התחזקתי לקחתי על עצמי שמירת שבת ציצית תפילין שיעורי תורה באמת כל מה שצריך יש לי בת זוג ןלפני שהתחזקתי היינו חוטאים יחד ואציין שאני פחות דורש ואני קטן אמונה וגם זה פשוט עושה לי רע בצורה אגרסיבית מאחר שהתחזקתי וחברה שלי איננה התחזקה פתאום היא באה בתלונות שהיא רוצה להמשיך לשכב שאני יכול להסתדר לכבוד השם יתברך ולא לעשות זאת אומנם יש לי בעיות עם עצמי בברית קודש אבל מעדיף כמה שפחות למגירה שלי .. שאלתי היא זה מאוד מפריע לה האם היא יכולה לטבול בים כאשר אני מתחזק מאוד לאחרונה ולא מפריע לי כלום חוץ מזה שזה הדבר היחידי שמוריד אותי מעבודת השם האם אפשרי לומר לה שהיא תעשה כמו שהלכה דורשת ותטבול ושוב אני מזכיר אני יודע שזו עבירה חמורה ולא מקל ולא מחפש שום הקלה כלל ואינני מתכוון לפגום ביסוד למרות שבעצמי קשה לי לשמור על היסוד אבל להינצל מעון כרת שוב זה הדבר היחידי שמוריד אותי בעבודת השם לא שבת לא תפילין ןלא לימוד תורה אנו תמיד רבים על זה ואוהבים אחד את השני מאוד וכך כך אנחנו מסתדרים ברוך השם ואוהבים מאוד האם יש אפשרות לא אקרא לזה היתר כי זה לא האם יש אפשרות להינצל לפחות מהעוון הנורא הזה כי אני באמת מתחזק בעבודת השם ומנסה לשמור את היסוד כמה שאפשר בדור המקולקל הזה אינני יודע מה דעת תורה אומרת על כך והאם באמת זה מציל לפחות מזה למרות שיש את עוון פגם היסוד אם אכן ואפגום אני לא רוצה לומר לעצמי בראש וכבר קרה לי תעשה ותעשה תשובה אחרי זה וזה כרת אשמח לתשובה מפורטת לגבי מה עדיף וכמובן שלא אשאל את הרב שלי כי אני נבוך מאוד ויש לציין שכבר קרה שכן האיסור הזה נעשה אני לא מבקש הקלה אני שואל הלכה אני המון בחרדות וזה גורם לי לייאוש רב בעבודת השם

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

לא הבנתי מדוע קשה המקווה, אולי בגלל שעות הטבילה בלילה, ואז יש פתרונות אחרים כגון טבילה בשמיני בבוקר. אפשרות הים היא אפשרות אבל צריך ללמוד הרבה פרטים כיצד מבצעים זאת, ובייחוד שצריך שעוד אשה תהא בטבילה זו, ועל כן אין בכך הרבה יתרונות ומאידך יש הרבה קשיים, ובודאי שאסור להסתכן ברחיצה במקום אסור. על כן כדאי להתייעץ ישירות עם רב שמכיר אתכם שיכול אולי לתת לכם הדרכה פרטית. כמו כן יש היום מקוואות מאד מפוארות שיש בהם תנאים מאד טובים, וזו אפשרות נוספות לטבול במקום שיש בו אווירה מיוחדת ומאד מכבדת. למרות שלפעמים צריך לנסוע.

שבוע טוב

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ