איך להעביר את השבת

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 19/10/23 17:50 ד בחשון התשפד

שאלה

שלום הרב אשמח לדעת איך אפשר להעביר את השבת בצורה מרוממת יותר ?

אני נמצאת בבית של ההורים רק אבא שלי הולך לבית הכנסת אנחנו עושים קידוש וארוחה בשישי בערב כנל ביום שבת (אני אפילו לא יודעת מה יש בתפילה של שבת בבוקר או בערב שבת, רק שהיינו הולכים לפעמים לשבתות בבית מלון היינו הולכים כולם לבית כנסת ויש שם אווירה מדהימה ואני מתביישת בזה שאני לא יודעת מתי קמים ומה אומרים בדיוק למרות שכלפי חוץ אני דתייה מרגישה שיש לי הרבה חוסרים)

ובשבת עצמה כרגע אני רק אומרת תהילים ומנחה ככה כבר שנים, ללכת לבית כנסת הייתי שמחה אבל אין לי עם מי, אמא שלי ואחיות שלי נשארות בבית, כי אבא שלי הולך לבית כנסת משפחתי/עדתי ונשים לא מגיעות בשבתות לשם ולבתי הכנסת האחרים בשכונה אין לי עם מי ללכת , בע"ה אני מקווה שאקים בית אדאג ללכת עם כל המשפחה מגיל צעיר שתהיה יותר אווירה של שבת, כרגע אני מנסה גם לשלב קריאה של פרשת השבוע בחומש אבל רוב הזמן אני לא מצליחה להתמיד בזה וגם אם כן נשאר לי אח"כ הרבה זמן פנוי שבו אני ישנה או קוראת ספר (קצת מתביישת לנסות לשכנע את ההורים להכניס כל מיני מנהגים חדשים פתאום כמו שירים וכו') מה בכל זאת אפשר לעשות כדי לא להרגיש שזה עוד "סתם" יום כביכול?

תודה מראש על המענה בשורות טובות

תשובה

בס"ד

שלום רב,

השאלה שלך מעידה על טבע יהודי קדוש. עצם הרצון שלך לזכות לשבת מרוממת מעיד על נשמה גדולה.

קשה לפתור את הקושי שלך כשאת לבד בשבת. את מעידה על האווירה שנוצרת כאשר מתפללים בבית כנסת בשבת.

את מחפשת פתרון לשבת מרוממת כאשר את עם עצמך בביתך. זה בלתי אפשרי. אווירת שבת בנויה במידה רבה על פעילות בצוותא.

שולחן שבת לא יקבל את טעמו כאשר אדם יושב לבד לסעודת שבת. כך גם יום שבת לא יכול להתרומם כאשר אתה רק בבית.

את מציינת מה הבעיה שלך: "לבתי הכנסת האחרים בשכונה אין לי עם מי ללכת".

כרגע את פותרת את הקושי הזה בוויתור = הואיל ואין לי עם מי ללכת אני לא הולכת ונשארת בבית.

התשובה שלי לשאלה שלך: "מה לעשות כדי לא להרגיש שזה עוד סתם יום..." התשובה היא, לצאת מהבית וללכת למקומות שיש בהם קהילתיות בשבת.

את צריכה להאזר בגבורה!

להתגבר על הקושי = "אין לי עם מי ללכת" וללכת לבד.

ללכת לבד לבית כנסת שיש בו תפילות יפות, בית כנסת של קהילה צעירה ותוססת. בית כנסת שיש בו שיעורים בשבת - שיעורים שגם נשים משתתפות בהם.

כל זה לא חייב להיות בבית כנסת אחד. אפשר להתפלל בערב במקום אחד ובבוקר במקום אחר, אפשר לצאת בשבת לשיעורים במקומות שונים.

כאשר תצאי ותכירי, תוכלי להתיידד עם צעירים אחרים, לקבל הזמנות לסעודות שבת וכו'

לסיכום: העשרה והתעלות רוחנית בשבת מחייבת להצטרף לפעולות קהילתיות בשבת. להגיע למקומות המתאימים בערב שבת ובשבת בבקר, למצוא שיעור בשבת, להכיר צעירים ולמצוא דרכים לשתף ולהשתתף בסעודות שבת.

בהצלחה!