יציאה מההארץ

חדשות כיפה הרב דוד לוי 21/10/23 22:37 ו בחשון התשפד

שאלה

שלום לכבוד הרב אנחנו נמצאים במצב של מלחמה ואני שומע אנשים שחושבים לצאת מהארץ על מנת "להתאוור" מהמצב האם במצב של מלחמה בארץ ההלכה מתירה יציאה מהארץ או שהדבר בזוי? האם במצב שאדם נמצא בלחץ נפשי כבד מאוד הוא רשאי לעזוב את הארץ עד לסוף תקופת המתיחות ?

תודה רבה על התשובה מראש ושנזכה לימים טובים ובטוחים יותר בארץ ישראל ולגאולה ב"ה

תשובה

שלום לך,

ברור שאסור לצאת מהארץ.

היוצא מהארץ בזמן מלחמה מחליש את רוח האומה ולדברי הרמבם כל דמי הנופלים במלחמה הם עליו.

הלכות מלכים במשנה תורה לרמבם

בהצלחה דוד לוי