גזל

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 10/10/23 16:51 כה בתשרי התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב

בעברי הייתי נוסע באוטובוסים בחינם, אני לא נוסע הרבה אז לפעמים נתקעתי בלי כסף ברו קו או שחכתי את הכרטיס בבית ,הבנתי שחייב להחזיר את הכסף, הבעיה היא שאני לא זוכר כמה פעמים עשיתי את זה בגלל שזה קרה כל מיני פעמים ואני לא זוכר באיזה חברות אוטובוסים עשיתי זאת,

איך אוכל לכפר על החטא ומה עליי לעשות?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

תשתדל לעשות הערכה של הפעמים ותעשה עם הכסף דברים לטובת הרבים (ספרים, מצוות וכו).

כמו כן צריך להתוודות על הגניבות הללו ולקבץ על עצמך זהירות מרבית בממון שאינו שלך.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי