עגונות במלחמה הקרבה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 10/10/23 16:57 כה בתשרי התשפד

שאלה

הרב אני כותב את זה בלב כבד... לאור המצב לצערינו סביר להניח שיהיו עגונות במלחמה הקרובה... אבל האם יש דרך לחסוך את המצב הקשה הזה "אישה עגונה?" על בסיס מה שדוד המלך היה עושה (שחייליו היו מגרשים את נשיהם) אז גם כאן שהלוחמים הקדושים יוכלו לגרש את נשיהם ואולי אפילו על תנאי כלומר שהבעל יאמר "במידה ואני לא חוזר מהמלחמה לפחות חודשיים אז אני מגרש אותך"

זה אפשרי לעשות את זה?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

פתרון זה גורם לחולשה במלחמה ואין לעשות. בייחוד בימינו שהחילים מזוהים בדסקיות ותצלומי שיניים , דנ"א ועד פעולות שאין כמעט עגונות במלחמה

בשורות טובות

יהודה הלוי עמיחי