קברי צדיקים בזמן וסת

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 06/10/23 13:33 כא בתשרי התשפד

שאלה

היי

יש לי יום הולדת עוד מעט רציתי ללכת לקבר של צדיק לקרוא את התהילים, חשבתי ללכת לקבר הרמב״ם בטבריה (רבי מאיר בעל הנס).

כנראה שאהיה במחזור באותו זמן, האם זה מותר? כי רציתי ללכת בתאריך שלי העברי ולא בימים שלפני או אחרי

תודה

תשובה

שלום

לספרדיה אין איסור מעיקר הדין, אבל נהגו לא להיכנס בזמן המחזור עצמו.

ובאופן כללי אישה אחראית על הבאת החיים לעולם, ולכן מקומות כאלה של מוות פחות בשבילה.

אבל אם את עומדת מבחוץ, בלי להיכנס, את מרוויחה גם את מעלת המקום וגם בלי להתקרב למקום של טומאת מת.

מועדים לשמחה