שם לילד

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 04/10/23 22:43 יט בתשרי התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב, ילדתי היום ואנו חושבים על שם. בבית יש לנו ילדה ששמה אריאל, דעתנית עקשנית אך עם זאת מקסימה. קשה מאוד להתנהל איתה ולכן אנו חושבים על שם לילד. בעלי לא מוצא שם, אני חשבתי על ליאור, האם זה מתאים?

תשובה

שלום

ראשית מזל טוב, שתזכו לגדלו בנחת ובשמחה לתורה, לחופה ולמעשים טובים ולהכניסו בבריתו של אברהם אבינו בעיתו ובזמנו.

אני לא חושב שצריך לתלות את ההתנהגות של הבת שלכם בשם שלה. יכולות להיות הרבה סיבות אחרות, ובראשן אופי.

כדאי שהשם יהיה שם מקובל בעם ישראל או שם בעל משמעות חיובית בלשון הקודש.

להורים יש מעין רוח הקודש בבחירת השם.

תבחרו שם טוב שטוב בעיניכם ואל תחששו.

גם השם שכתבת הוא בסדר.

כל טוב ומועדים לשמחה