כיבוד הורים או חינוך ילדים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 05/10/23 14:46 כ בתשרי התשפד

שאלה

שלום רב,

בעלי רוצה לעבור לאיזור יהודה ושומרון לצורך חינוך ילדים שעדיין אין לנו, ואני רוצה להשאר בצפון כי אני רוצה גם לדאוג לאמא שלי שלא תשאר לבד בגיל מבוגר, יש לי אחריות גם לדאוג שאמא שלי לא תהיה לבד בגיל מבוגר, אבא שלי נפטר לפני 4 שנים והאחים שלי גרים בקריות רחוק טיפה ממנה, רק אני הכי קרובה. ואני מנסה להסביר לבעלי שאני מחוייבת בכיבוד הורים וחינוך ילדים אפשר גם בצפון. מה עליי לעשות? תודה רבה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אין עליך מצווה גדולה יותר מהאחים בכבוד אב ואם, אבל הרגש שלך כנראה מפותח מאד, ואת מרגישה צורך להיות קרובה לאמך. מאידך אני גם מבין האיש שרוצה לדאוג לחנוך הילדים. אבל נראה שכאן צריך לעשות חישוב של מספר דברים, ולראות את הדברים בפרספקטיבות שונות ונרחבות, לכן כדאי למצוא אדם גדול שיכול להכנס לכל השאלות שהועלו כאן, ולהגיע ביחד להחלטה, אולי לחכות מספר שנים לגבי הילדים, או להוסיף לילדים שיעורי תורה. יש הרבה דרכים ואפשרויות לפתור בעיות כאלו, רק צריך למצוא את האדם המתאים שיוכל לגשר בין הדברים.

מועדים לשמחה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ