שאלה על כשרות המשך

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 04/10/23 14:36 יט בתשרי התשפד

שאלה

שלום,

בהמשך לשאלה כאן - https://www.kipa.co.il/%D7%A9%D7%90%D7%9C-%D7%90%D7%AA-%D7%94%D7%A8%D7%91/1165090-1/

יש לנו מתקנים לייבוש כלים על השיש שיש בהם כלים שמתייבשים, מתקן אחד לחלבי ומתקן אחד לבשרי משני צדי הכיורים. וכאמור בשאלה הקודמת יש שותף אחד לפחות שלפעמים שם כלים חלביים במתקן ייבוש הבשרי ולהפך, הוא פשוט מבולבל או לא יודע מה.

השאלה אם זה בסדר שמה שאני רואה במתקן ייבוש חלבי אשים בארון כלים החלבי ומה שאני רואה במתקן ייבוש הבשרי אשים בארון ייבוש הבשרי (ואכתוב בקבוצת ווטסאפ שכך אני עושה)?

כי האלטרנטיבה זה כל פעם למצוא את השותף הזה או שותפים אחרים (לפחות פעמיים בשבוע אם לא יותר) ולהגיד לו / להם להכניס את הכלים מהמתקני ייבוש לארונות, ולא נעים לי כל פעם לעשות את זה ועד שאני מוצא אותו / אותם הכלים נמצאים במתקנים.

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

לא כל כך הבנתי את המציאות.

כדאי מאוד שיהיה הבדל בכלים עצמם - בין בשרי וחלבי - וכך תדע בוודאות איזה כלי יש להכניס לבשרי ואיזה לחלבי.

כל טוב