נדר על קיום מצווה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 04/10/23 10:29 יט בתשרי התשפד

שאלה

בהגיעי לגיל מצוות ובעודי מתלהב מן הנחת התפילין נדרתי נדר לאלוקים שכל עוד אניח תפילין יהיה לי טוב. עד היום לא עמדתי בנדר. האם הנדר שינה משהו אצלי בשמיים?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

ברור שיש לקיים שבועות ונדרים שאדם קיבל על עצמו. אבל הנחת תפילין היא חובה עצמית, לכן ראוי להמשיך להניח תפילין כדין.

לגבי חשבונות שמים אנחנו לא יודעים מי ומה ועל מה הקב"ה מביא את האדם לדין אבל על כך שיש כאן שבועת ביטוי מסוימת ויש להתוודות על כך ולקבל על עצמך להתרחק מאד מנדרים ושבועות.

מועדים לשמחה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ