אכילת שוקולד לא כשר בטעות בהריון

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 02/10/23 13:05 יז בתשרי התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב אני ב"ה בהריון שבוע 10 ואחותי הביאה לי שוקולד של חברת מילקה ואכלתי 2 קוביות ואז שהסתכלתי על האריזה ראיתי שלא רשום עליו שזה כשר רשום רק את המרכיבים בעברית אבל כשרות לא רשום ועכשיו כאילו הייתי בטוחה שזה כשר באמת שלא ידעתי ואני ממש מקפידה בעניין של הכשרות ובטח שעכשיו בהריון אני ממש חוששת מכך יש לי איך לכפר על כך אני ממש מפחדת שחס וחלילה לא יקרה משהו לעובר

תשובה

שלום

ראשית, אולי כדאי לברר יותר לעומק האם אכן יש כשרות או לא, כי לפחות לחלק מהמוצרים שלהם אני חושב שיש כשרות.

בהנחה שאין, הדבר שצריך לעשות זה לחזור בתשובה, כלומר חרטה, וידוי וקבלה לעתיד להיזהר בזה.

אחרי התשובה חלילה מלהיות עצבה או בחרדות, גם מצד שמחת המועד וגם מצד האחריות שלך על הבריאות הגופנית והנפשית שלך, במיוחד בזמן הריון.

אם אכן הייתה פה עבירה, היא נעשתה לא בכוונה, ולתשובה כמובן יש תמיד, ובטח במקרה כזה, כוח תיקון מופלא, ולכן אחריה צריך להמשיך לעבוד את ה' בשמחה.

כל טוב ומועדים לשמחה