אתיקה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 05/10/23 14:54 כ בתשרי התשפד

שאלה

שלום,

קודם כל תודה על המענה המהיר על השאלה הקודמת.

אני מתעניין בשאלה של זכויות יוצרים והנאה מהיצירה.

שאלתי לפני יום,אם מותר להוריד ספרים דיגיטליים מהאינטרנט.קיבלתי תשובה אך אשמח להעמיק את השאלה.

בתשובה נענה שכביכול מותר להשתמש אם הסופר או המפרסם משאיר את הספרים ברוח או במקום פומבי.

היום בעולם האינטרנט כשהכל בעצם פרוץ,האם זה אומר שכל מה שמועלה באינרנט הוא כיביכול נמצא במקום "פומבי"?

הרי גם ספר שפורסם היום,והועלה לרשת,בין אם זה באתר מאובטח מסוים או ספרייה דיגיטלית,סביר להניח שהמידע הזה ידלוף,ישוכפל,יועבר מהמקום שהוא הועלה אליו ובסופו של דבר יהיה ניתן להורידו בחינם.

השאלה שלי במציאות הנוכחית שתיארתי למעלה,

האם יש איסור על שימוש אישי בספרים דיגיטליים שניתנים להורדה בחינם באינטרנט?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

תחילה יש לשמור את חוקי המדינה, ויש לוודא אם הדבר מותר או אסור על פי חוקי המדינה.

אם החוק של המדינה מתיר זאת אפשר להתיר גם הלכתית, כאשר זה פרוץ לכל.

מועדים לשמחה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ