עזרה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 01/10/23 18:18 טז בתשרי התשפד

שאלה

שלום רב!

לפני כמה שנים צחקתי על אדם, הייתי קטן יחסית בגיל 15 כזה, כבר עברו הרבה שנים מאז (חשוב לי להדגיש שלא צחקתי בפניו והוא לא יודע מזה בכלל... , פשוט חקיתי אותו בפני כמה מבני המשפחה) ומאז אני מרגיש שמה שצחקתי עליו חזר אליי בדיוק ואני ממש סובל מכל מיני תסמינים בריאותיים שממש קשורים למה שצחקתי על אותו אדם.

רציתי לדעת מה עליי לעשות? האם יש איזשהו אופן בו ניתן לבקש חרטה מהקב"ה בנוגע לזה? כי אני מאז סובל מדברים בריאותיים שאין להם ממש הסבר רפואי , ואני מרגיש שזה קשור לזה....

אשמח לייעוץ וסיוע בעניין.

תודה מראש!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

יש לעשות תשובה כפי שכתב הרמב"ם. חרטה. עזיבת החטא. וידוי קבלה לעתיד. אם הדבר מפורסם יש לבקש סליחה בפניהם.

ברור שכל דרכי התשובה מועילים.

מועדים לשמחה

יהודה הלוי עמיחי