איך לפרוק לה׳?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 01/10/23 17:19 טז בתשרי התשפד

שאלה

אני מרגישה בזמן האחרון שהמצוות שלי הם שגרה והם לא בשביל ה׳. איך אני משנה את זה?

וגם פעם הייתי פורקת לה׳ במחברת וזה היה הדרך שלי לתקשר עם הקב״ה (כמובן שחוץ מתפילות) אבל עכשיו זה מרגיש לי סתם ואני מחפשת דרך לדבר עם ה׳

אשמח לעצה כדי לחזור לקשר החזק שהיה לי פעם עם הקב״ה

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על החיפוש ועל התשוקה.

כרקע לדברים הקצרים שאכתוב אשמח אם תקראי את https://bit.ly/3Hyo5qD.

שכן, הרבה אנו יכולים ללמוד מיחסי הזוגיות והאהבה שבין איש ואישה, על הקשר שלנו עם הקב"ה, על אף אלף אלפי ההבדלים שבין הדברים. כך עשו הנביאים, והורו לנו את הדרך ללכת בה.

לפיכך, עשי לעצמך תרגיל קטן, ושאלי את עצמך מה נראה לך נכון לעשות בזוגיות שבין איש ואישה – שנשחקה, שקצת נכנסה לשגרה, שת נכנסה לשגרה, שהשיחה ביניהם היא חיצונית בלבד ולא נוגעת.

ותנסי להקיש ממנה על המציאות בה את נמצאת. הרבה תוכלי ללמוד מזה.

אני יכול להציע לך את ההתחלה, אבל עוצר כאן, ומעדיף כי את עצמך תנסי.

ואם תרצי להמשיך לדון בסוגיה זו – אשמח שתשובי בשאלת המשך.

כל טוב וחג שמח