עורלה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 01/10/23 09:25 טז בתשרי התשפד

שאלה

אני מגדל עצים על רצפה ובטון ואני רוצה שהעצים יעברו גיל עורלה על האדמה. אם אני מניח עציץ נקוב המשך חודש או חודשיים כל שנה במשך כל שנות העורלה האם העץ יהיה בוגר לדין עורלה? למשל, אם יעבור בעתיד לאדמה (יחד עם תכולת כל אדמת העציץ) יהיה פטור מהמתנה חוזרת? במילים אחרות, האם עץ בעציץ נקוב שנמצא רק כחודשיים בכל שנה משנות העורלה ישירות על האדמה סופרים לו שנה שלמה בכל שנה ושנה או שזה נכון רק לשנה אחת, הפעם הראשונה שעובר לאדמה?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

מועדים לשמחה

נראה שזה לא יועיל, ובייחוד בערלה שהיא בזמן הזה מהתורה אנו מחמירים בספקות, ולכן כאשר יטעו שוב באדמה ימנו מהפעם האחרונה שהורד מהקרקע המבוטנת.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי