מישהו שומר עליי

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 28/09/23 08:57 יג בתשרי התשפד

שאלה

שלום וברכה

במשך המון זמן אני מרגישה שנמצא איתי מישהו בראש שכביכול מגן עליי(אני בריאה בנפשי)אפילו בדברים קטנים, לדוגמא הוצאתי עוף מהמקפיא לפני שהתחלתי לבשל כאילו שמעתי שאומרים לי להריח אותו כי הוא מקולקל ובחיים לא הרחתי עוף לפני ובאמת העוף היה מקולקל. או בכביש אני יודעת כאילו ממי להיזהר כי אני רואה כבר מה הוא יעשה. אני קצת מפחדת מזה למרות שזה רק דברים טובים.

ובכללי הרבה ממה שיוצא לי מהפה מתקיים בשניות או בדקות

אני אשמח לדעת מה זה יכול תהיות

תשובה

שלום

יש תחומים בנפש וברוח שאנחנו לא מבינים אותם לחלוטין, ויש אנשים שיש להם סוג של אינטואיציה (יש קוראים לזה 'חוש שישי') שעל פיו הם קולטים דברים שאנשים אחרים לא קולטים, ואולי זה יכול להיות גם סוג של השגחה, ויכול להיות גם שלחלק מהתופעות האלה יש הסבר טבעי פשוט, שאנחנו פשוט לא מודעים אליו.

בכל אופן, אני לא חושב שאת צריכה להתעלם מהתופעות האלה, אבל מצד שני, בהחלט לא לעשות מהם משהו עיקרי ומשמעותי, גם מבחינת ההנהגה הרגילה שלך בחיים - לא להחליט החלטות משמעותיות רק על בסיס זה, אלא תמיד לבחון את הדברים בשכל הישר, ובוודאי גם מבחינת אנשים אחרים, שלא צריכים חלילה לתפוס אותך כ'בעלת כוחות' או משהו מעין זה.

מקווה שעניתי ועזרתי

כל טוב וחג שמח