גורל של מוות בחלום

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 27/09/23 06:43 יב בתשרי התשפד

שאלה

חלמתי חלום שבו כביכול הגיע מישהו עם חוברת שבה היה רשום כל מיני משפטים על מה עתיד להיות לאדם בשנה הקרובה. כשהגיע תורי התעקשתי לעצור על פסקה מסויימת ואז לחרדתי ראינו שכתוב שם : מוות ביסורים קשים ללא יכולת חנינה בן שהאדם אשם או שלא בין שיחזור בתשובה או לא.

מה משמעות החלום? האם כדאי לעשות הטבת חלום?

תשובה

שלום

באופן כללי מקובל היום לומר שהחלומות שלנו הם לא סימנים מלמעלה, אלא תוצאה של מחשבות ותת הכרה שיוצאים החוצה בחלום. קל וחומר בחלום כזה מיד לאחר יום כיפור.

נפש האדם היא דבר כל כך מורכב ועמוק, שקשה מאוד לדעת מאיזה חוויות ומחשבות מהעבר הקרוב או הרחוק החלומות וכל פרטיהם נובעים.

חלומות שווא ידברו, והחלום הזה הוא הוכחה גדולה לכך, שהרי התוכן שבו מנוגד לחלוטין לדרכה של תורה אמת, שבה בוודאי שיש משקל עצום לשאלה אם אדם אשם או לא ולחזרה בתשובה שלו, שיכולה לקרוע הכל.

אם אדם קם מוטרד מחלום, יש בהחלט מקום, ובמקרה הזה זה גם ממש מומלץ, לומר את התפילה הקצרה כפי שמופיעה בשולחן ערוך, אורח חיים, סימן ק"ל, כפי שמופיע בחלק מהסידורים (עדיף בשעת ברכת כהנים בבית הכנסת), ואם צריך לעשות גם הטבת חלום בפני שלושה מחבריו, וכמובן, תמיד טוב לתת צדקה.

אין לך מה לדאוג.

כל טוב