אונאה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 27/09/23 13:21 יב בתשרי התשפד

שאלה

שלום אני מתעסק בדבר שנקרא דרופשיפינג באינטרנט זה בעצם אומר שאני מוצא מוצר באינטרנט שעולה זול ומוכר אותו אחר כך פי 3 מצד אחד יכול להיות שזה נחשב אונאה כי אני קונה אותו במחיר נמוך מצד שני לקונה זה נחשב זול כי הוא מכיר את המוצר שהוא עולה הרבה יותר יקר בעצם הוא לא יודע שאני השגתי אותו יותר זול האם זה נחשב אונאה ואם כן אם אני אומר לו שאם יש בזה אונאה אז זה מחול אז התבטל האונאה???

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אין בכך גדר אונאה, מכיוון שבכל דבר שאין לו מחיר קבוע אין גדר הונאה, אבל ודאי שאין בכך גמילות חסדים, שהרי אתה יכול להפנות אותו למקור הזול. אמנם כל מסחר זה אותו דבר ואין בכך אונאה, אבל כאן הדבר בולט יותר, שהרי כשם שאתה קונה באינטרנט גם הוא יכול לקנות, אבל איסור אין בכך.

לגבי הצעתך לאמירה נוספת אין בכך גריעותא ואולי אפילו ראוי לעשות כן.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ