חלום על אב שנפור לאחר צאת כיפור

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 26/09/23 17:11 יא בתשרי התשפד

שאלה

ב"ה

שלום רב,

חלמתי את החלום הזה בצאת כיפור. חלמתי על אבי שנפטר. בחלום חלמתי שעושים לו לוויה בשמיים. (כאילו הוציאו אותו מהקבר וקוברים אותו שוב) בהוצאתו מהקבר היה עוד נפטר שהיה מכוסה ולא זיהיתי אותו. שהגיעה תורו של אבי ביקשו ממני לקחת אותו לקדימה. שהגעתי פתחו את הכיסוי מהגופה. וביקשו ממני לזהות את אבי. אבי נפטר לפני 40 שנה, חשבתי שלא אוכל לזהות אותו, אבל הוא קם והיה בדיוק באותו מצב שיום הפטירה. עיניו היו פתוחות, אמרתי שזה אבי, הם רצו שאזהה אותו עם עוד סימן אמרתי שזה מספיק, כי אני מזהה אותו ואת עיניו. לאחר מכן הם עשו משהו והוא דיבר איתי, ואמר לי משהו על מכתב שהוא כתב לפני הפטירה. (בשלב זה התעוררתי, ולא ממש הבנתי מה כוונת המכתב).

אני רוצה לציין שחלמתי על אבי במהלך השנים הרבה פעמים, אך אף פעם הוא לא דיבר איתי בחלום.

אני מאוד התרגשתי מהחלום וקצת נלחצתי. במיוחד שזה קרה לאחר צום יום כיפור.

תודה ושנה טובה וגמר חתימה טובה

תודה על המענה,

תשובה

שלום

באופן כללי מקובל היום לומר שהחלומות שלנו הם לא סימנים מלמעלה, אלא תוצאה של מחשבות ותת הכרה שיוצאים החוצה בחלום. קל וחומר במקרה שיש ברקע פטירה של אדם כל כך קרוב.

בהחלט יכול להיות שזה גם קשור לחוויית יום כיפור (ותפילת אזכר נשמות, אם אמרת).

נפש האדם היא דבר כל כך מורכב ועמוק, שקשה מאוד לדעת מאיזה חוויות ומחשבות מהעבר הקרוב או הרחוק החלומות וכל פרטיהם נובעים.

חלומות שווא ידברו.

אם אדם קם מוטרד מחלום, יש בהחלט מקום לעשות הטבת חלום כפי שמופיע בחלק מהסידורים, וכמובן, תמיד טוב לתת צדקה, ולעשות דברים טובים לעילוי נשמתו.

אין לך מה לדאוג.

כל טוב