פדיון בן

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 27/09/23 14:00 יב בתשרי התשפד

שאלה

שלום הרב,

בננו הבכור נולד בא׳ בתשרי, 16.09. אנחנו מתכננים לחגוג לו אירוע פדיון בן ב13.10 כי ראינו במשנה של הרמבם שאפשר לערוך את הטקס ולהכריז כי הוא יהיה תקף בעתיד. האם שגינו?

רמב"ם הלכות ביכורים ושאר מתנות כהונה שבגבולין יא יח

תודה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

השו"ע יו"ד סי' שה סעי' יא כתב:

אין הבכור ראוי לפדיון עד שיעברו עליו שלשים יום ואחר שלשים יום יפדנו מיד שלא ישהה את המצווה.

אמנם השו"ע סעי' יג, הביא את הדין של "מי שפדה" דהיינו בדיעבד, וגם על זה יש הרבה פרטים כמובאר בשו"ע שם.

על כן לכתחילה יש לעשות רק לאחר ל' יום (ביום הל"א).

מזל טוב להולדת הבן, יזכו אביו ואמו לגדלו לתורה חופה ומעשים טובים.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ