עשיתי יותר מדי חטאים רעים כשהייתי בן 11

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 27/09/23 07:37 יב בתשרי התשפד

שאלה

עשיתי יותר מדי חטאים רעים כשהייתי בן 11 עכשיו עבר יום כיפור צמתי כמעט הכול ואני ממש מפחד מהגזרות של החטאים כולם שם כרת ואני ממש אוהב את אבא שלי אני מפחד שהוא יקבל את הגזרות הרעות הללו כמובן חזרתי בתשובה אבל אני בוכה בערך שנתיים במיטה אני הולך לישון עם תחושה אני ילד מטומטם. עשיתי מעשים רעים אבל לא ההיתי מודע ביכלל ברגעים שזה קורה אני אוהב מאוד את אבא שלי אשמח שתגיד לי איך לשפר על המעשים שלי אבל תזכור אני מדבר איתך כאן על מעשים חמורים ביותר תודה.

תשובה

שלום וברכה

משעה שעבר יום הכיפורים - התכפרנו. כמובן שמדובר במי שרוצה לנצל את הכפרה לפעול לטובה, ולא במי שאומר "אחטא ואשוב".

ולכן, במקום להיות בפחדים גדולים - עכשיו הזמן להיות שמח לקראת חג הסוכות, ולדעת כי ריבונו של עולם פותח פתח לכל מי שמבקש להיות במקום טוב יותר.

השמחה שלך על הדרך הטובה שאתה בוחר ללכת בה היא הדרך ללכת בה.

כל טוב וחג שמח