יונה לבנה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 25/09/23 22:10 י בתשרי התשפד

שאלה

שלום,

הייתי בשבת מדרשה בירושלים בשבת שובה לפני כיפור. כישצאה שבת נכנסה יונה לבנה לבית ואז לחדר איפה שישבו בנות, היא לא פחדה ולא עפה, נכנסה וישבה שם בחדר בארון.

יש משהו שהיונה הזאת מסמלת? כי היא בהתחלה הייתה בחוץ לידנו ואז ממש רצה לבית שישנו בו בשבת ולא פחדה מהבנות. אולי היא מסמלת סליחה וכפרה? אולי היא מסמלת שכינה? אולי היא מסמלת מזל טוב?

אתה יודע משהו בנושא זה? אשמח לפרש את זה

תודה

תשובה

שלום

אני לא יודע לפרש דברים כאלה, ואני חושב שזה ממש לא בהכרח שזה מסמל משהו.

אבל מה שעושה לך טוב בלב, במיוחד במוצאי שבת כזאת, הוא ודאי דבר טוב.

ממליץ פחות לעסוק בסימנים חיצוניים, ויותר בעצמך ובעבודה הפנימית שלך.

כל טוב ושנה טובה