סליחות שלא הספקתי לומר

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 24/09/23 15:59 ט בתשרי התשפד

שאלה

‏היי יש לי שאלה

‏הייתי בשבת מדרשה בירושלים ואחר כך מוצש הסתובבנו בקניון ורצינו ללכת לסליחות . ואז טעינו היינו בדרך אז לא הספקנו ‏ואז כבר היה מאוחר ונסענו לבית לכיוון הצפון ‏ומאוד מאוד התבאסתי אפילו בכיתי אבל שמענו חצי מהסליחות בשידור חי מהכותל. ‏הגעתי לבית בשלוש ובבוקר ב-5:00 בבוקר לא ישנתי חיפשתי בית כנסת ‏ולא מצאתי בית כנסת עם עזרת נשים פתוחה, מצאתי אחד פתוח ורק גברים היו ולא יכולתי באמצע תפילה לבקש מהם לפתוח לי עזרת נשים. ‏וחיפשתי עוד בכל העיר מגדל העמק הלכתי בלילה ולא מצאתי ומאוד התבאסתי מזה ‏למרות שאני לא חייבת, אבל לא פספסתי השנה. הרבנית שלי אמרה לי שבגלל שרציתי זה נחשב שעשיתי אבל עדיין רציתי בגלל האווירה בגלל שזה באמת מיוחד, ‏אני לא רוצה לחשוב על זה עכשיו כל השנה שלא הייתי ביום האחרון של הסליחות ‏מה אתה חושב? באמת הרגשתי בצער ממשהו שאני אפילו לא חייבת

גמר חתימה טובה

תשובה

שלום

אני חושב שהרבנית שלך צודקת ועוד יותר מזה.

אם היית אומרת סליחות בירושלים, אז היית מרוויחה מעלה של סליחות רגילות.

אבל עכשיו, כשהשקעת כל כך הרבה בניסיון למצוא ולומר סליחות, זכית למעלה הרבה יותר גדולה, שלא רבים זוכים לה.

אשרייך ואשרי חלקך.

תיכנסי ליום הקדוש בשמחה עצומה על המסירות העצומה שלך, ועל הצער הקדוש הזה שלך, שמעיד על מעלתך.

ותזכי יחד עם כל בית ישראל לגמר חתימה טובה