קריעת חולצה תוך אמירת המילה "קריעה" בגלת ריב ומתוך תיסכול

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 30/10/23 08:33 טו בחשון התשפד

שאלה

בזמן ויכוח ריב עם אשתי קרעתי לעצמי החולצה י כשאני בעמידה תון אמירת המילה "קריעה". קרעתי אותה מהצוואר ועד לחלקה התחתון. עשיתי זאת מצער בויכוח בנושא שבנותי לא יהיו איתי בכיפור כמדי שנה . יש לציין שאני לאחרונה סובל מחרדה ולוקח כדורים נגד חרדה ולכן הייתי בצער רב .האם יש משמעות הלכתית לקריעת החולצה ? ומה עלי לעשות כדי לתקן את המעשה ?

תשובה

שלום וברכה

אוי...

אחלק את ההתייחסות לשלושה חלקים:

מבחינה הלכתית בהקשר של דינים המזכירים אבלות - אין לקריעה הזו שום משמעות, ואין צורך לעשות שום דבר כדי לתקן את הדבר.

מבחינת עולמך הפנימי, לעולם יש לזכור את דברי הגמרא (שבת קה ע"ב): "המקרע בגדיו בחמתו, והמשבר כליו בחמתו, והמפזר מעותיו בחמתו - יהא בעיניך כעובד עבודה זרה; שכך אומנתו של יצר הרע, היום אומר לו עשה כך ולמחר אומר לו עשה כך. עד שאומר לו עבוד עבודה זרה והולך ועובד". לא טוב לאדם להיות כנוע ליצרו ולכעסו, גם כאשר יש נסיבות שהן קשות מאוד. על זה כדאי לעבוד בתיקון המידות.

ויש כמובן גם היבט שלישי - אשתך. בין אם אתם חיים ביחד ובין אם לחוד - לא כך מדברים האחד עם השני. יש בזה גם פגיעה גדולה.

ואת זה כדאי לבנות לא בשעת הכעס, כי אם לאורך החיים כולם, ואז לא נקלעים למצבים שבהם הולכים רחוק מידי.

כל טוב ושמחת חיים