אור וחלקיקים בכללי במדע וביהדות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 14/11/23 22:36 א בכסלו התשפד

שאלה

שלום,

קראתי מאמר בפיזיקה על חלקיקי אור ומכניקת הקוונטים. יש שם קטע המסביר היטב ובצורה ברורה איך תצפית על חלקיק משפיעה על התנהגותו, ואיך אור יכול להתפרש אחרת אם חלקיקו נמדדים(!!!). הנה קישור וזה בעברית אגב:

https://davidson.weizmann.ac.il/online/sciencepanorama/העולם-המתאבך-של-הקוונטים

זה מוסבר ברור ממליץ לקרוא. חשבתי שאולי זה יכול להיות קשור לזה שבבראשית בתנ״ך- היה כבר אור מלפי בריאת השמש הירח ושאר הכוכבים. אם אני זוכר נכון. אולי זה קשור לזה?

(נכון אגב לחלקיקים בכללי ולאו דווקא לפוטונים חלקיקי האור)

(לא ידעתי איזה רב לשאול והבנתי שיש לך מומחה במתמטיקה במשפחה).

תודה וגמר חתימה טובה לך ולכל משפחתך.

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על הדברים.

ואכן יש שמסבירים את פרשת הבריאה לאור זה.

והרעיון בהחלט אפשרי.

כל טוב ויישר כוח