מי אני

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 21/09/23 07:55 ו בתשרי התשפד

שאלה

שלום,

הגוף שלי והנפש האנושית שלי מתים כשאני מת, אז הם בטוח לא אני.

אז נשאר הנשמה.

אך הנשמה שלי היא בעצם כל הנשמות ביחד, וזה עוד לפני התפיסה של התניא וכו'.

ויש שיגידו שגם בנשמה כלולים בכלל עולמות / מימדים / סוגי יצורים שבכלל לא בעולם הזה וכו' וכו'.

אז בקיצור - גם הנשמה היא לא אני כי בתוך הנשמה יש הרבה מאד (בלשון המעטה) אלמנטים נוספים.

אז מי אני באמת?

תשובה

שלום וברכה

אני מעריך כי לא ניתן להגדיר במילים את מהותו של ה"אני", בשל העובדה שהחקר הפילוסופי הוא קטן מידי מכדי להכיל את המושג הזה.

גם אם נניח שהנשמה שלנו היא כל הנשמות ביחד - היא הרכבה ייחודית של כל הנשמות יחד, ועל כן אין היא "אלמנטים נוספים" כי אם מי שאנו.

על כן, זה ה"אני" שלנו.

כל טוב ושנה טובה