צום בכיפור למתמודד עם הפרעת אכילה כפייתית

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 24/09/23 09:43 ט בתשרי התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב,לפני כמה חודשים שלחתי לך שאלה לגבי תשעה באב,וכיפור..

אני מתמודד הרבה שנים עם הפרעת אכילה כפייתית,נמצא במעקב מתמיד אצל דיאטנית בתחום,.

כל שנה מצבי שונה,מבחינת השליטה שלי בהפרעה .

הרב אמר לי לגבי תשעה באב שאם יש עניין לאכול רגיל,כך לעשות,וכך עשיתי

לגבי כיפור הרב אמר לי שיש צורך להשתדל לצום,וכך באמת תכננתי(וגם עשיתי שנה שעברה)

(שנה לפני,שברתי את הצום בשעות האחרונות ,לאחר המלצה של הפסיכאטרית דאז לא לצום בכלל)

הייתי כעת אצל הדיאטנית(לא דתייה)

והייתה נחרצת לגבי זה שאוכל רגיל (וששנים היא עובדת עם דתיים ,ולא הייתה בעיה עם זה אף פעם מנסיונה)

לכן שואל את הרב כיצד לנהוג?

(שוב,ברמה האישית אני יכול לצום את היום הזה לא עניין גדול מבחינתי)

אך יש את המלצת הדיאטנית,אשמח שהרב יגיד לי איך לנהוג ?!

בתודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

ראשית, שייפתחו בפניך שערים חדשים השנה, ותמצא מזור.

לעצם העניין, קשה להתיר לאכול ביום הכיפורים.

אולם, אם יש סבירות כי הדבר יפיל את כל הטיפול – בשל העובדה שישנה חשיבות עליונה לטיפול בהפרעות אכילה והוא גם נוגע במקומות של סיכון – לא לצום,

אולם אם מניסיונך אתה יכול לצום וזה לא יפיל הכל, אלא יחייב קצת מאמץ להתחדש- לצום עם כולם.

האם אתה יכול ללכת בדרך זו ?

כל טוב