סוכה פסולה על פני חוסר סוכה בכלל

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 24/09/23 10:05 ט בתשרי התשפד

שאלה

אין באפשרותנו לבנות סוכה כשרה בגלל מרפסת מקורה ושכנים לא יהודים לא מתירים.

האם עדיף בכל זאת לבנות סוכה פסולה ואף להבהיר לבני המשפחה כי מדובר בסוכה פסולה על פני אי בניית סוכה בכלל?

על מנת לברך ולקיים את מצוות הישיבה בסוכה אנחנו בכל זאת נלך להתארח בסוכה כשרה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אם הסוכה פסולה כפי שנכתב, עדיף לא לבנות, מכיוון שלא מחנכים בדבר פסול. חינוך הוא רק בדבר כשר וראוי למצווה. כשם שאין לתת לילד לימוד לארבעת המינים אפילו שזה רק מצוות חינוך אצלו.

חתימה טובה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ