משחקי מחשב אלימים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 20/09/23 08:06 ה בתשרי התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב,

בחודשים האחרונים ראיתי שרוב הרבנים אוסרים על משחקי מחשב אלימים וזה גרם לי להפסיק לשחק במשחקים כאלה, גם שלא שיחקתי הרבה, רק פה ושם.

אבל תמיד היה לי חיבור עם משחקי מחשב אלימים(כמובן לא אלימים ברמה קיצונית אלה ברמה נמוכה וגם פחות נגד בני אדם), לא כי אני אוהב אלימות אלה יותר בכיוון של ספורט, זה נותן לי תחושה כמו של אוהדי כדורגל שצופים במשחק בטלוויזיה ואוהדים את הקבוצה שלהם, בנוסף בתור תחביב אהבתי לבנות משחקים כאלה וזה תן לי דרך לבטא את עצמי.

נורא קשה לי לוותר על המשחקים מהסוג הזה ואני חושב שכמו שאני מכיר את עצמי, לא משנה כמה אני אנסה להפסיק תמיד תהיה לי תחושת חוסר של ביטוי מהסוג הזה, שחשוב לציין שאני לא מוצא במקומות אחרים.

החלק שהכי קשה לי זה הביטוי העצמי והגשמת החלומות שלי בבניית משחק משלי ולנסות לחוות אותו. גם אם לא לפרסם.

יכול להיות שעמוק בפנים אני רושם את השאלה הזאת כי אני מחפש שתגיד לי שאפשר להקל, אבל אני רוצה תשובה אמתית ולדעת מה אתה חושב שהכי נכון לי לעשות ואני אכבד אותה ככל שניתן.

תודה רבה כבוד הרב.

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על השאלה החשובה הזו.

הנושא מעסיק אותי כבר עשרות שנים, עוד במשחקי המחשב האלימים שנכתבו בסביבת dos. משחק מרכזי נקרא אז ״טירת הנאצים״, ובזמנו עסקתי בו רבות.

על הנושא כתבתי תשובה קצרה כאן:

https://www.kipa.co.il/%D7%A9%D7%90%D7%9C-%D7%90%D7%AA-%D7%94%D7%A8%D7%91/1152545-1/

אשמח אם תקרא אותה.

ואם תרצה להמשיך לדון בה - אשמח מאוד.

כל טוב