יום כיפור - סליחה על פגיעה קשה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 19/09/23 12:41 ד בתשרי התשפד

שאלה

שלום הרב,

למדנו על יום כיפור, שאם אני לא סולחת למישהו אז לא יתכפר לי שום דבר.

מה עושים במצב שזה כמעט בלתי אפשרי לסלוח למישהו?

עברתי פגיעה מינית לפני כמה שנים, ואני לא מסוגלת לסלוח למי שעשה את זה.

מה אפשר לעשות במצב כזה?

תשובה

שלום

אין עלייך חובה לסלוח למישהו שפגע בך בצורה כל כך כואבת.

אבל אם הוא חזר בתשובה באמת, ומתחרט באמת, וחוזר ומבקש ממך מחילה, באופן שניכר שזה אמיתי ולא מן השפה ולחוץ, אז זו אכזריות לא לסלוח. בדיוק כפי שאנחנו רוצים שהקב"ה יסלח לנו כאשר אנחנו מתחרטים באמת על החטאים והעוונות, ואפילו הפשעים שלנו.

גם במקרה שהוא לא התחרט ומבקש את סליחתך, תשקלי אם לא כדאי לבקש סיוע מאשת מקצוע בתחום הטיפול הרגשי למצוא מרפא לנפש שלך, ואז אולי תמצאי מקום גם להניח את הכאב והרגשות השליליים (שהם לגיטימיים מאוד כמובן) מאחורייך. לא בשבילו, אלא בשבילך!!

בע"ה שהקב"ה ישלח לך כוחות ושמחה

גמר חתימה טובה