תקיעת שופר בכיפור על ידי מי שאינו שומר שבת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 20/09/23 08:08 ה בתשרי התשפד

שאלה

שלום לכבוד הרב,

האם בחור רווק בן 17, שאינו שומר שבת כהילכתה וגם אינו מקיים את כל המצוות יכול לתקוע בשופר בעבור קהילה שלמה ולזכות את הרבים על-ידי תקיעת השופר שלו בסוף יום הכיפורים?

תודה

תשובה

שלום וברכה

תקיעת השופר במוצאי יום הכיפורים אינה תקיעה הלכתית במובן המקובל של המילה, ועל כן יכול לתקוע אותה כל אחד.

הציבור הוא זה שצריך להחליט את מי הוא מעדיף לראות כמבשר סוף הצום. אם יש נסיבות שהציבור רוצה דווקא אותו, כמו גם העובדה שהוא היה שותף ביום הכיפורים כולו - מותר לו לתקוע. ואם אינו נוח לציבור - נראה שיהיה ראוי שיבשר על סוף הצום אדם אחר.

כל טוב וגמר חתימה טובה