חזרה בתשובה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 19/09/23 12:33 ד בתשרי התשפד

שאלה

‏היי הרב יש לי שאלה

‏אם באתי מבית מסורתי המשפחה של אמא שלי אפילו יותר דתיה, ‏התחנכתי בחינוך דתי בבית ספר של הרב גרוסמן ואז הייתי בבית ספר חילוני ואז הייתי בצבא והייתי ‏סביב אנשים חילווניים מסורתיים, ולא דתיים וחרדים. ‏ועשיתי דברים גם שאני לא עושה היום כמו לצאת למסיבות וכל מיני כאלה.

‏בחצי שנה האחרונה אני הולכת הרבה שיעורי תורה ואני נמצאת במדרשיה ‏יש לי רבניות ‏יש לי חברות משיעורי התורה ואני מאוד נהנת שם

‏האם אפשר לומר שחזרתי בתשובה לפני כחצי שנה? או שבגלל שגדלתי בבית מסורתי אז זה לא נחשב שאני חוזרת בתשובה?

‏כי הרי יש לי קידוש בבית והכל כמן שצריך ואמא מתפללת ואחים מניחים תפילין, רק חזרתי באמת אני התחזקתי יותר בזמן הזה ולקחתי על עצמי דברים

האם זה נחשב ולהגדיר את הזמן הזה מאז שאני במדרשיה בחזרה בתשובה? זה נכון בכלל?

תודה

גמר חתימה טובה

תשובה

שלום

גם לפני חצי שנה חזרת בתשובה, וגם היום את חוזרת, ובע"ה תזכי להמשיך ולשוב אל עצמך ואל הקב"ה כל ימי חייך, כי אדם שגדל כדתי או כחרדי יכול להוסיף בלימוד תורה, ויכול לתקן את מידותיו ולהעמיק ביראת השמים שלו, ובזה הוא גם כן בעל תשובה.

אנחנו כולנו שואפים להיות בעלי תשובה כל ימי חיינו.

אשרייך שזכית לשוב בתשובה שכזאת.

גמר חתימה טובה